balk.gif
Toont onze nieuwsbrief niet goed, klik dan hier voor de online versie

 

Volg ons nu ook op facebook en blijf op de hoogte van actueel nieuws over activiteiten en initiatieven!

 

TUMBLE in SUGARGRASS / tuimeling in het suikergras

SOLO + Manu Baeyens
za 26 mei t/m za 7juli

Manu Baeyens’ werk is onbevangen, oorspronkelijk en expressief - figuratief en doortrokken van humor en verbeeldingskracht. Al knippend, scheurend, spijkerend, naaiend en schilderend komt de wereld van Manu tot leven. Zijn werk wordt begeleid door een geluidskunstwerk van Zeno van den Broek (NL). De Afrikaanse inbreng zijn bijzondere kleurenfoto’s van Uche Okpa Iroha (Nigeria) die momenteel aan de Rijksacademie werkt.

Zaterdag 26 mei, 16-18u: Opening

Opening van de expositie door kunstcriticus/publicist Rogier Ormeling in aanwezigheid van de kunstenaars.

   

Manu Baeyens (Belgie/Nederland)

schilderijen en objecten
Uche Okpa Iroha (Nigeria) fotografie
Zeno van den Broek (Nederland) geluidskunst

 

Manu Baeyens (Belgie, 1972)

Manu Baeyens' werk is te zien in een spannende, mysterieuze solo+ waarin het experiment niet wordt geschuwd. Gloednieuwe installaties waarin aaneengenaaide doeken in snoepkleuren een plaats bieden aan het plantenrijk. Een neergevallen boom met een huilende tak vormt de entourage voor de humoristische en kleurige doeken van Manu. Alle zintuigen worden geprikkeld door de aanvulling van de geluidscompositie van Zeno van den Broek gemaakt geïnspireerd door het werk van Baeyens. In een mystieke sfeer word je ondergedompeld in beeld, geluid en geur; hoor ik nu het lachen van een aap of is het de kreet van een gekke vogel. Het zijn open verhalen die je aan het denken zetten of je kietelen...

Zijn werk is o.a. opgenomen in de collectie van Boymans van Beuningen.


Uche Okpa Iroha
(Nigeria, 1972)

Uche Okpa Iroha legt in series foto’s de actuele situatie vast in zijn continent. Toch zijn het geen documentaire foto’s - de val van het licht, de extra aangebrachte kleurlaag tilt ze uit boven de dagelijkse realiteit en maakt ze tot kunst. In 2005 begonnen met fotografie wil hij met zijn werk verhalen vertellen over Afrika. Hij is lid van “Invisible Borders“ een reizende, trans-Afrikaanse groep fotografen die opkomende fotografen in Afrika stimuleert, grenzen slecht en probeert contacten te leggen tussen de verschillende Afrikaanse landen. Nu is hij 2 jaar in Nederland aan de Rijksacademie, om daarna in Nigeria zijn eigen platform te creëren.

Uche won de Seydou Keita Prize voor de Best Photographic Creation, Bamako Encounters, Mali en in 2009 de Fondation Jean Paul Blachere Prize, Lyon, France.

 

Zeno van den Broek (Nederland, 1982)

Het werk dat Zeno van den Broek heeft gecreëerd voor deze expositie heet "In situ".
De installatie bestaat uit 4 speakers die tonen produceren die resoneren/interfereren in de ruimte, veldopnames van bv. omgevingsgeluid in een bos of het kraken van een tak, deze vullen en veranderen de galerieruimte. Voor Zeno zijn veldopnames herinneringen aan ruimten en plaatsen die een mentale ruimte openen. Ervaar als bezoeker wat het geluid oproept en hoe de beelden van Manu en Uche hiermee resoneren. Zeno van den Broek brengt onder de noemer Machinist albums uit en geeft performances.


Zeno van den Broek nam in april deel met de installatie ‘Paper Tones’ aan Stedelijk @ Trouw, een speciale avond over geluidskunst.

 

Bezoek de website  |   Stuur dit bericht door   |   Afmelden

U krijgt dit bericht omdat u zich heeft aangemeld voor
nieuws van Galerie SANAA.